|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Hozzávalók
70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt
só
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprik... |
2017-09-13 22:57:17 |
|
|
|
|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Hozzávalók
70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt
só
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprik... |
|
2016-12-23 22:43:35 |
|
|
|
|
|
|
A milliomos anyósát elrabolják az emberrablók. Felhívják a fickót telefonon:
- Tízmilliót követelünk készpénzben azonnal, különben kivégezzük az anyósát!
- Tudja mit? Adok maguknak húszmilliót, de akkor diszkrét, rendes munkát kérek!
Az afrikai dzsungelben eltéved a tudóscsoport egyik tagja. Hosszas bolyongás után kannibálokba botlik:
- Elnézést, nem láttá... |
2016-11-25 06:33:29 |
|
|
|
|
|
|
Különösen a hideg és borús téli hónapokban vihetünk egy kis élénkséget az ételeinkbe agránátalmával. A gránátalma lényegét, a lédús és ízletes magokat a kemény héj alatt találjuk. Érdemes kipróbálni az ,,Istenek gyümölcsét" akár magok, vagy lé formájában.Íme néhány info, tuti tipp és gránát... |
|
2016-11-11 23:09:00 |
|
|
|
|
|
|
Zöldséges, csicseriborsós kuszkusz
Hozzávalók
Hozzávalók
4 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
1/4 kk aszafoetida (hing, amit üvegesre párolt hagymával helyettesíthetsz)
2 tk frissen reszelt gyömbér
1 morzsolt kis szárított csili
1 tk kurkuma
1 csipet fahéj
4 sárgarépa
3,5 d... |
|
2016-05-10 22:04:56 |
|
|
|
|
|
|
Tajine - egy kis Marokkó
A tajine (ejtsd: tazsin) az észak-afrikai, pontosabban a marokkói konyha sajátos edénye. Sajátos, mert az étel se nem fő, se nem sül benne, inkább párolódik. És mivel lassan, gőzben készül, megőrzi a vitamintartalma javát, és az aromák sem vesznek el.
... |
2015-09-30 13:10:11 |
|
|
|
|
|
|
...
A köménymag
kiváló aromáját, illatát már a Biblia is megemlíti. Az első évszázadban élő Apiciustól fennmaradt receptben már szerepel a köménymag mint a zöldségek és halak ízesítésére használatos fűszer. Európában a XIII. század óta termesztik.
A középkori konyhában a levesek, babból és káposztából készült ételek ízesítésére használták. Később ez a kellemes aromáj... |
2015-06-25 12:41:53 |
|
|
|
|
|
|
Harcsapaprikás bakonyi módon, kapros-juhtúrós galuskával
Hozzávalók:
60 dkg afrikai harcsafilé felkockázva
2 teáskanál citromlé
só
1 teáskanál őrölt fehérbors
1-1 tv paprika és paradicsom felszeletelve, vagy házi lecsóalap
1 közepes vöröshagyma finoma vágva
1 bő teáskanál pirospaprika
2 gere... |
2015-06-13 22:50:13 |
|
|
|
|
|
|
Afrikai harcsa fehérborban
Hozzávalók: 700 g afrikai harcsafilé, 50 g liszt, 50 g zsír, 0,5 dl brandy, 1,5 dl száraz fehérbor, 50 g vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöld, 120 g gomba, 2 gerezd fokhagyma, 40 g vaj, só, őrölt bors
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát... |
2015-05-04 13:47:17 |
|
|
|
|
|
|
...
Moringa fa
A moringa fa tetőtől talping haszonfa. Levele igazi szuper élelmiszer. Az egyik leggazdagabb tápanyagforrás. Energetizáló, lúgosító, gyulladáscsökkentő, hogy csak néhány gyógyhatását említsük. De az egész fa fogyasztható a gyökerétől a terméséig. Próbálkozhatunk tartásával mi is.
A moringafélék (Moringaceae) családjába több mint egy tucat faj tartoz... |
2015-01-21 16:59:08 |
|
|
|
|